onze oostblokker "filou"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FilouFilou

honden foto van Filou

Hallo, even voorstellen:

Lange tijd hebben wij getwijfeld om een hondje in huis te nemen. Na wat rond te vragen, veel info op te zoeken, lezen, internet, bib, enz...Besloten we om er toch voor te gaan. Onze keuze viel op een labrador, omdat deze het meest gezinsvriendelijk karakter hebben.( twijfelden met een weimaraner)

Aankoop van onze oost-blokker
We hebben vrienden die ooit eens een hond gekocht hebben in een dierenwinkel , ze hebben veel problemen gehad met deze hond en ze dan na een jaar moeten hebben laten inslapen. Ons besluit stond vast, we kopen niet zomaar een hond voor de lieve puppy-oogjes!
We hebben rondgezocht achter een goede fokker, en wilden geen hond kopen in een dierenwinkel. Op een dag zijn we terecht gekomen bij een fokker, waar alles er enorm proper was enzo, de honden hadden buiten ook een heel afgezet gebied waar ze konden ravotten enz. Ook werkte hij met zijn eigen dierenarts enzo, die er iedere dag controle deed. Alles zag er dus helemaal in orde uit en wij hadden het gevoel dat ze hier meer wisten wat ze deden dan een particuliere fokker.

Ik heb er even met de "fokker" gepraat en mijn verhaal gedaan van mijn vrienden en hun dode pup. Ze liet mij blijken dat ze het heel erg vond en wist mij te overtuigen dat zij zeker niet zo te werk ging , dat hun honden van hele goede afkomst waren, werden gecontroleerd op vanalles en nog wat enzoverder.... Kortom niets wees op hetgeen we te weten gingen komen.....

Onze ontdekking
Eenmaal thuis gekomen, zijn we vanalles beginnen ontdekken, de pasport van de pup zat in een hoesje, dus we hadden de voorkant niet gezien enz. we haalden het uit het hoesje en vooraan staat er op: europese unie slovakije! Dus onze hond komt blijkbaar uit slovakije??!! Dit vonden wij heel raar! We hebben beginnen googelen en rondbellen. Blijkbaar is er een kans dat deze hond van broodfok komt in oostblok waar ze voor een schamele 20 euro worden verkocht! ze zitten daar in hun eigen stront in een kotje van een meter op een meter! Dan worden ze in kratten de grens overgebracht!

Tot daar dus onze zekerheid dat onze pup uit een nest kwam van hier met veel moederliefde.

Dierenarts mee in het complot?
Daarna zijn we direct naar de dierenarts gegaan om onze pup te laten controleren of hij gezond is enz...Toen ik mijn verhaal aan de telefoon deed, zei hij dat we direct mochten komen met de hond, terwijl het een feestdag was.
Het rare is dat deze man eerst wilde weten waar we de hond vandaan hadden vooraleer hij zijn mening wou geven! En toen plots was alles in orde, de hond hand niets en in zijn ogen is broodfok niet erg en moeten we niet alles geloven die we op het internet vinden.

Ik begin nu toch wel serieus mijn twijfels te krijgen over deze man en zijn eerlijkheid. Na terug wat opzoekwerk weet ik nu ook dat het niet de eerste keer zou zijn dat een dierenarts medeplichtig zou zijn aan malafide hondenpraktijken.

Vaccinaties en inëntingen
Ik kon de gedachte toch niet loslaten en bekeek nog eens al de hond zijn papieren en pas enz. Toen ik weer op iets raars stootte...De labels van zijn vaccinaties.....

Deze lijken mij zelf geprint op een printer thuis. Weer wat gegoogeld en op een reportage gestoot over een ondercoveroperatie bij broodfokkers in slovenië, en ja hoor daar printen ze zelf de stickers en kregen de pups zelfs hun inentingen niet.

Je kunt geloven dat ik hier niet blij mee wordt...Dit zou willen zeggen dat onze hond niet is ingênt tegen hondsdolheid hondenziekte en kattenziekte!

In afbeelding zie je toch duidelijk verschil tussen die blauwe eurican inenting en die gele???!! die blauwe heeft hij hier in belgië gekregen bij dierenarts en die gele stond al in zijn pas uit slovakije! wat mij vooral opvalt is dat de inentingen uit slovakije geen laklaag hebben en dat de inkt precies wat is uitgelopen.
Alsook bij die rode vaccin en die gele hangt er geen zo een flapje met een pijltje om de labels los te trekken van de vaccin fles.

Conclusie
Er is natuurlijk geen zekerheid en het kan natuurlijk zijn dat onze hond wel van een goede kweker komt enz. en misschien beeld ik mij dit allemaal in en ben ik paranoia ofzo. Maar ik zou toch graag eens jullie mening horen.

En van de mensen die thuis een hond hebben, zouden jullie eens de labels van onze pas kunnen vergelijken met de labels van de pas van jullie hond? zit daar overal een laklaag op? (blinkt het?)

Als ik zeker weet dat deze honf nooit geen enkele vaccin heeft gekregen kan ik ten eerste een vaccin gaan halen bij de dierenarts( een andere dan!) en ten tweede eens die verkoper serieus aan de tand gaan voelen!

Ik voel mij dus echt belogen en bedrogen! en toch zeker nadat ik daar mijn verhaal had gedaan van de hond van mijn vrienden en dat ze dus recht in mijn gezicht stonden te liegen!

groetjes!
:'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onze oostblokker "filou"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ik begijp hoe je je voelt meid, ben er zelf ook in getrapt :'(

De belangrijkste tip die ik je kan geven voor nu, ga je hondje zoveel mogelijk socialiseren nog. Die oostblokhondjes zijn vaak veel te vroeg bij de moeder vandaan gehaald en hebben een hoop gemist!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ai veel van wat je verteld deed bij mij al alarmbellen rinkelen.
een eigen DA, honden hebben buiten plekken, mooie praatjes..

Zoek altijd een fokker die fokt volgens regels van de rasvereniging, waar de pups in de woonkamer liggen met moeders en waar moeders aanwezig is en ze graag de info van de vader geven. Daarnaast moet je altijd vragen naar de stambomen van de ouders en de testen.

De broodfokkers van tegenwoordig hebben mooie grote kennels, veel personeel, winkeltje erbij, kan praten als brugman. Soms plaatsen ze zelfs nesten bij gezinnen zodat het nog makkelijker verkoopt.

Je kan nu nog gewoon teruggaan met de pup en hem teruggeven en je geld terugvragen.
Erg moeilijk, maar je gaat nu jezelf alleen problemen op de hals halen, dit pupje heeft heel grote kans op erfelijke gebreken wat handenvol geld kost en daarnaast hebben ze vaak een slechte socialisatie.

De 'fokker' heeft je voorgelogen, dus je kan gewoon terug gaan en het volledige aankoopbedrag terugeisen.

Trouwens nooit met de pup naar hun eigen DA gaan..

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Reken er maar op dat die dierenarts waar men mee werkt, in het complot zit hoor!

honden foto van ••**Monica*budha* en fee**••

wat een supern.......... verhaal zeg...
denk je je huiswerk goed gedaan te hebben :'(

de labels van mij blinken!
of een label geprint is of echt moet je wel kunnen zien lijkt mij.....anders krijg je dus de twijfel die je nu hebt...

ik zou gelijk naar een andere dierenarts gaan en even niet melden waar hij vandaan komt.. en dan even kijken wat ze ervan zeggen.....
deze da is blijkbaar niet betrouwbaar...

succes met je pup ik hoop dat hij alsnog gezond is.

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Gauw naar een eigen dierenarts gaan en je pupje na laten zien.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 2 doggies

Dat tuig wordt steeds gehaaider helaas...

Ik begrijp dat je goed je best hebt gedaan een verantwoord gefokte pup te kopen. En wat een tegenvaller dat men je dan nog weet te beduvelen.

Je bent niet paranoia volgens mij. Het zegt al genoeg dat je hond uit het Oostblok komt, je dit niet verteld is en zelfs is voorgedaan dat je hond geboren is bij de fokker.

Ik zou zeker een melding maken bij programma's als Das je goed recht en Undercover in Nederland, Radar, etc of zelfs proberen een Dagblad te interesseren voor je verhaal. Dat zijn zo ongeveer de enige opties waar je je klacht kunt doen en dat er ook iets mee gedaan wordt.

Heb je een rasvereniging benadert voor de aankoop? Staat de fokker dus vermeld op hun website?

Hoe kunnen we nog 'veilig' een pup kopen? Ik ben een half jaar bezig geweest met corresponderen met fokkers en rasvereniging. Ben een keer bij de fokkers geweest, terwijl ik aangegeven had op dat moment geen pup te kopen. En heb zelf eerst de bloedlijnen bekeken en beide ouders gezien/geaaid.

Het is schande dat het wettelijk toegestaan is, pups op deze wijze te verkopen!

honden page profiel FilouFilou

honden foto van Filou

bedankt voor dit snelle antwoord allemaal, de dierenarts waar ik ben geweest was geen van daar, omdat ik een eigen direnarts wou hebben, zodat ik wist dat hij eerlijk zou zijn, maar dan nog heeft hij zo'n rare reactie, ik ga nu vanavond naar een tweede dierenarts voor een tweede mening.

Op ons garantiebewijs staat dat we enkel mogen de pup terugbrengen wanneer we kunnen aantonen dat hij ziek is ofzo. dusja ik vrees dat we hier niets kunnen doen, maar dan nog.... Ik zou het niet meer kunnen ook, als je bedenkt wat dit beestje al heeft meegemaakt... :'(
dan wil je het toch gewoon een liefdevolle thuis geven? iK moet wel zeggen, hij is zeker niet bang, loopt mooi mee aan leiband, gaat naar iedereen, laat zich makkelijk doen en domineren door mensen en hij is bijna zindelijk, dus op vlak van gedrag weet ik niet of dit zo negatief is?

Ik zit meer in met ziektes enzo...

honden page profiel JonneJonne

honden foto van Jonne

Ik denk inderdaad dat dit een broodfokker is... Ik kreeg al argwaan bij het noemen van de eigen dierenarts..
ga even met je pup naar een andere dierenarts! Deze kan jullie vast meer vertellen.

Heel veel sterkte ermee :'(

honden page profiel FilouFilou

honden foto van Filou

@ Puzzle & Pim

Weet je wat het ergste is, ik heb op internet zitten zoeken naar goede fokkers, en die naam kwam in een lijst te staan van betrouwbare fokkers, sterker nog! de dame die me de hon dheeft verkocht is voorzitter van een hondenvereniging die acties doet voor het welzijn van honden!!! das pas echt erg! als ze dan zelf werkt met zo oostblok honden!

wie gaat dit gaan denken, je zou toch verwachten dat wanneer je van zo'n persoon koopt, alles in orde zou zijn!??

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Kimberley heb nog even op de labels gekeken die glimmen in Sam zijn paspoort

honden page profiel FilouFilou

honden foto van Filou

hoe kan ik hier een afbeelding op zetten? dan zet ik eens een afbeelding van die labels hier, zodat julli het kunnen zien.

honden page profiel Marijke&Yarco&Milou<3Marijke&Yarco&Milou<3

honden foto van Marijke&Yarco&Milou<3

Jeetje wat erg. Ik zal eens kijken naar onze vaccin stickers. Als je wel terug naar de fokker gaat kan je misschien eerst beter aangifte doen bij de politie?

Groetjes Marijke

honden page profiel Marijke&Yarco&Milou<3Marijke&Yarco&Milou<3

honden foto van Marijke&Yarco&Milou<3

Onze vaccin Stickers glimmen idd een beetje en zijn ook glad van de bovenkant.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Zorg dat je eerst de afbeeldingen upload naar je foto album. Dan druk je op rechtermuisknop - snelkoppeling kopieren en dan hier op img - rechtermuisknop plakken - en weer img.

Sterkte...mag ik vragen wie deze fokker is...heb beettje hetzelfde probleem als jij? Stuur maar naar mij een pb, je mag hier niet publiekelijk namen noemen.

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

forum doet een beetje raar vanmorgen

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Is deze mevrouw voorzitter van een de 'De Weimarse Staande Hond'???

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx


Op ons garantiebewijs staat dat we enkel mogen de pup terugbrengen wanneer we kunnen aantonen dat hij ziek is ofzo. dusja ik vrees dat we hier niets kunnen doen, maar dan nog.... Ik zou het niet meer kunnen ook, als je bedenkt wat dit beestje al heeft meegemaakt... :'(

Daar hopen ze ook op.
Maar jij hebt duidelijk gevraagd naar een pup uit nederland en ze verkopen je er een uit het buitenland. Als je daarmee naar de politie stapt krijg jij gelijk want de fokker heeft je een 'verkeerd product' verkocht.

Het is erg moeilijk hem nu terug te brengen, maar daar hopen broodfokkers op.. De enige manier om ze te raken is in de portemonee.
Als je het pupje houd heb je wel meegewerkt aan het in stand houden van de broodfok en jij draait straks op voor alle problemen en kosten. De fokker helpt je nergens mee.

honden page profiel FilouFilou

honden foto van Filou

zo dus?

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Het ziet er wel naar uit dat je hond hebt uit de broodfok, dat de dierenarts in het complot zit is meestal zo.

Ik zou naar een andere dierenarts gaan en je hond goed laten onderzoeken, de kans dat hij een enting heeft gekregen is erg klein maar je eigen DA kan je daar vast verder mee helpen.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Ja, je kunt hier een afbeelding opzetten.

Zorg dat je de afbeelding in je fotoboek hebt staan.
Dan ga je die afbeelding opzoeken die je wilt.
Druk je op rechtermuisknop - snelkoppeling kopieren.
Dan ga je naar hier. Typ je je verhaaltje. Als je de foto er tussen wilt dan op img - rechtermuisknop plakken - en afsluiten met img. Dat is alles.

Ik moest eerste keer ook ff zoeken hoor.

honden page profiel FilouFilou

honden foto van Filou

@ puzzle & pim

ze is voorziter van:

Anizoo:

Ani-zoo vzw is een nationale vereniging in België die opkomt voor de belangen van ondernemers in de huisdierensector.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

opkomt voor de belangen van ondernemers in de huisdierensector.

aah, maar dat is eigenlijk, opkomen voor belangen van broodfokkers.
Ze komt op voor de ondernemers, niet de dieren.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

en ook niet voor het belang van de consument...

honden page profiel FilouFilou

honden foto van Filou

dit staat naast hun logo:
de brancheorganisatie voor ondernemers in de huisdierensector die ijvert voor dierenwelzijn.

honden page profiel FilouFilou

honden foto van Filou

Doelstellingen ANI-ZOO

in het bijzonder
het welzijn van huisdieren te bevorderen, in het bijzonder door het verantwoord handelen in deze dieren te waarborgen


haha :'(

honden page profiel FilouFilou

honden foto van Filou

Ik ga vanavond terug naar een andere DA, wat zouden jullie doen? als blijkt dat hij zijn vaccins niet heeft gekregen? ik zou toch graag op een of andere manier de zogezegde fokker eens goed met de neus op de feiten drukken, maar vrees dat ik als consument niet ben opgewassen tegen zo'n netwerk.

Anoniem (Gast)

Ik geraak weer niet ingelogd, dus maar even zo.

Wat erg dat je dit moest meemaken, maar wel een geluk dat je pupje blijkbaar toch niet bang is en het eigenlijk goed doet !! Ik ga duimen dat hij ook heel gezond mag blijven hoor !Je moet trouwens niet automatisch aannemen dat hij ziek zal worden ! Ik ken mensen die hetzelfde hadden voorgehad, maar hun hond is gelukkig ook kergezond en sociaal hoor ! En zouden hem voor geen geld meer willen missen !

Wat Mexx zegt kan dan misschien wel waar zijn, maar ik zou het hondje nooit of tenimmer terugbrengen, want dan wordt hij het ultieme slachtoffer ! Het is nu immers al bij jullie, zou iets anders zijn wanneer je het voordien had vernomen. Een hondje is voor mij geen koopwaar dat je zo maar even terugbrengt, de kleine duts kan er immers niets aan doen en verdient ook geluk !! Jullie kunnen hem tenminste gelukkig maken en dat is zeer belangrijk !! Voor de rest gewoon zo veel mogelijk ruchtbaarheid aan geven, dat heel wat mensen het weten ! Maar eigenlijk zou er van de wet uit, veel strenger moeten worden op toegekeken, ook voor het welzijn van de hondjes zelf !

Geef hem toch een dikke knuffel van mij !!

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja 'verantwoord'... Dat zijn mooie leuzen van ondernemers, maar ze willen gewoon geld verdienen. Daar zijn hun acties op gericht en die organisatie ook. Hun eigen belangen veilig stellen. Wat zij onder verantwoord verstaan is iets heel anders dan wat wij er onder zouden verstaan :'(

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

wat een treurig verhaal :'(
sommige mensen :'( :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onze oostblokker "filou"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Nieuwe hondenvriendschappen !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^